Højskolesang og Taize

Udvalgte onsdage i perioden september til maj kan du deltage i et rigt udvalg af foredrag, studiekredse, ”kristendom for begyndere”, filmklub, koncerter og sangaftener.

Stefanskirken vil gerne være din åndelige tankstation, hvor du kan få tanket på både på eksistentielle emner, kristen livstydning og fællesskab. I efteråret sætter vi udvalgte onsdage fokus på højskolesang og taize.

Der er i reglen en kop kaffe og en småkage eller lignende undervejs. Hvis andet ikke er nævnt, foregår det i kirken, Nørrebrogade 191.

ons 24. okt 2018 kl 17:00

I år er det 100 året for Thomas Laubs traktat om Dansk kirkesang, og vi fornøjer os med at synge både hans verdslige sange (fx Stille, hjerte, sol går ned) og nogle af hans bedste salmer (fx Sov sødt, barnlille). Organist Kevin Edelvang holder et kort oplæg om Laubs inspirationskilder og om hans syn på den folkelige sang og kirkesangen. Med sognepræst Pernille Østrem.

ons 31. okt 2018 kl 19:00

Kom og syng med og oplev fællesskabet og nærværet, når sangpædagog Jon Hollesen får det bedste frem i stemme og sjæl. Aftenen er en af samlet tre aftener, som man kan deltage i samlet eller individuelt. Datoerne er desuden 14. og 28. november.

Taize er et økumenisk klosterfællesskab i Frankrig, hvor især unge mennesker valfarter til i tusindvis hvert eneste år, for at søge den særlige enkle og dybe form for spiritualitet, som er i dette fællesskab. Taize-sangene er udviklet i klosterfællesskabet som en enkel måde at samle mennesker på i bøn. Sangene er flerstemmige og enkle at lære.

Sangaftnerne blevet ledet af Jon Hollesen, som til daglig arbejder som sanglærer og korleder på Nørrebro. Læs evt. mere på www.aria.dk.

ons 14. nov 2018 kl 19:00

ons 21. nov 2018 kl 19:00

Vi synger alle årstidens sange og salmer, med kirkens kor, organist og sognepræst Thomas Høg Nørager. Undervejs bliver der også tid til ønskekoncert og til at nyde et glas. Både børn og voksne er hjerteligt velkomne.

ons 28. nov 2018 kl 19:00

lør 15. dec 2018 kl 16:00

Efter engelsk tradition læser nogle af Stefanskirkens konfirmander 9 læsninger fra biblen som indledning til juletiden. Læsningerne indrammes af smuk julemusik ved Stefanskirkens unge stemmer og kirkens søndagskor. Der er naturligvis også dejlige fællessalmer, der hører advents- og juletiden til. Den perfekte adventsstemning er sikret!

ons 19. dec 2018 kl 17:00

Igen i år synger vi julen ind. Sidste år var taget nær lettet, og det vil vi gøre alt hvad vi kan for sker igen. Kom og hjælp os og syng med. Der er ønskekoncert og et glas portvin. Ved sognepræst Pernille Østrem og organist Kevin Edelvang.