Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Stefanskirken
Et gudeligt slag i bolledejen!

Kristendom for Lisa og Gorm

Kristendom for Lisa og Gorm
Udgivet ons d. 12. jun 2019, kl. 21:36
Stefanskirkens ansigter

Lisa og Gorm har været kærester gennem mange år og bor sammen med deres datter Hannah på knap 1½ år i Hamletsgade. De læser begge på Københavns Universitet - Lisa læser psykologi og Gorm teologi.

”Oprindelig hørte vi slet ikke til sognet. Men når vi cyklede forbi på Nørrebrogade på vej til universitetet, lagde vi mærke til kirkens bannere og blev nysgerrige,” fortæller Lisa.

Nysgerrigheden tog overhånd, og Lisa og Gorm første skridt ind i Stefanskirken i 2016 blev som deltagere ved kirkens korte fyraftensgudstjenester.

I starten gik vi efter prædikenen

”Efter et stykke tid begyndte vi også at komme til højmessen om søndagen og var virkelig glade for nærværet og det rum til det eksistentielle, som kirken skaber. Men vi følte os stadig en smule uvante og fremmedgjorte ved situationen og gik lige efter prædikenen. For det der med nadver virkede stadig lidt unødvendigt og overflødigt,” fortæller Gorm og fortsætter: ”Jeg læste ganske vist også teologi dengang, men på daværende tidspunkt kunne jeg ikke sammenholde det akademiske aspekt fra universitetet med den aktivt troende handling, som det jo er at gå i kirke og for eksempel at gå til nadver.”

Mennesket lever ikke af brød alene

Men efterhånden er kirken blevet en stadigt mere integreret del af deres liv.

”Vi fandt ud af, at Stefanskirken er et livsbekræftende foretagende – en politisk bevidst kirke med gode prædikener, der taler ind i tiden. Og med en fantastisk musiktradition, som Kevin forvalter smukt og engageret,” forklarer Gorm. Så undervejs løste de sognebånd, så Stefanskirken også formelt blev deres kirke.

I 2018 blev Lisa og Gorm forældre til Hannah.

”Da vi fik Hannah, oplevede vi, at kirken virkelig rummer hele menneskelivet fra vugge til grav. At der findes en ceremoni omkring det at få et barn, nemlig dåben, hvor kirken lægger rum til, at man deler glæden og bekymringerne over sit barn med både Gud og mennesker,” fortæller Lisa.

Kristendom for voksne

I starten af 2019 startede Pernille, præst og Kevin, organist et forløb med Kristendom for voksne, KFV, som Lisa har været en del af.

”For mig er kirken et sted, hvor der er plads være et menneske med alt, hvad det indebærer. Og det har været rigtig rart at deltage i KFV og finde frem til et sprog om tro. I Stefanskirken giver udtrykket ”mennesket lever ikke af brød alene” virkelig mening,” siger Lisa.

Undervejs i KFV var det påske og påskenat – et tidspunkt, hvor det helt fra oldkirkens tid har været brugt at blive døbt, og som i Stefanskirken gennem mange år er blevet fejret som en stemningsfuld natgudstjeneste.

”Jeg er både døbt og konfirmeret. Men da jeg blev konfirmeret som 14-årig, var det ikke så dybtfølt og gennemtænkt. Så jeg var meget glad for muligheden for at blive fremstillet påskenat, dvs. sige et velovervejet ja til et kristent liv og få det bevidnet sammen med de øvrige kirkegængere og andre fra holdet, som blev konfirmeret denne nat,” fortæller Lisa.

En fremtid som præst

Også for Gorm har der været tale om en rejse med Stefanskirken som ramme.

”Selv om jeg læste teologi, havde jeg i lang tid et distanceret, akademisk forhold til kristendom. Og det var faktisk Thomas’ prædikener, der overbeviste mig om muligheden for at være præst. Så i dag føler jeg mig sikker på, at det vil jeg gerne være,” fortæller Gorm.

”I efteråret 2018 blev jeg en del af Stefanskirkens menighedsråd. Dels en forsmag på livet som præst, men også fordi jeg simpelthen har lyst til at bidrage til det arbejde, der ligger bagved alt det, der foregår i kirken.”

Ja, vi går i kirke!

”Vi kommer glad og gerne i kirken. Og det har været dejligt i stigende grad – og støttet af Kristendom for voksne – at lade kirken få betydning i livet og stå ved, at ja – vi er sådan nogen, der går i kirke!”, slutter Lisa Melgaard og Gorm Ridder-Jensen.