Stefanskirken
Et gudeligt slag i bolledejen!

Kirken er mere end et øvelokale

Kirken er mere end et øvelokale


# Stefanskirkens ansigter
Udgivelsesdato Udgivet fredag d. 19. juli 2019, kl. 11:12
Kirken er mere end et øvelokale

Hver tirsdag aften myldrer en broget flok af mennesker i alderen 17-60 ind i Stefanskirken. Det er Stefantastic, kirkens store rytmiske kor, der holder øveaften. En af deltagerne er Ann Nyby Rennison. Anna Eskelund har talt med hende.

Jeg vil ikke ind i en klub for damer i min alder!

Ann Nyby Rennison er Enterprise Arkitekt i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering – det, der før i tiden hed Kort- og Matrikelstyrelsen. Her har hun beskæftiget sig med processer, it-systemer og infrastruktur siden 2011. Ann bor i Søllerødgade og har sunget 1. sopran i Stefantastic siden korets start i 2017. Ann er mor og bonusmor til i alt fire børn i alderen 11 til 20.

”I eftersommeren 2017 cyklede jeg som så ofte før forbi kirken. Her så jeg et banner, hvor der stod "Wow, hvor synger du godt", og som efterlyste deltagere til et nyt rytmisk kor. Jeg har sunget rigtig meget i kor, indtil jeg var midt i 20’erne og fik job og børn. I mellemtiden var børnene blevet store, og jeg ville gerne synge i kor igen,” fortæller Ann.

Mangfoldighed og fællesskab
Så Ann mødte op i kirken til korets første øveaften. Og hun var ikke alene!
”Vi var 150-200 de allerførste gange. Der var mennesker overalt! Siden har koret fundet et leje, hvor vi er 60-70, når vi holder koncert.”
”I koret er vi en blandet flok mennesker i alderen 17 til ca. 60 år. Jeg kan rigtig godt lide mangfoldigheden og fællesskabet. Jeg har tidligere tjekket andre kor, men her har der været en meget større ensartethed, som ikke tiltaler mig. Jeg vil ikke ind i en klub for damer i min alder!

Farvel til Indre Mission 
Ann er vokset op i Vendsyssel, tæt på en landsbykirke.
”Som barn var jeg med i FDF, så det var naturligt for mig at komme i kirke. Men i den lille by, hvor jeg boede, var der et stærkt Indremissionsk miljø, så det var let at falde udenfor. Så da jeg blev ældre, fjernede jeg mig fra det miljø og kom i mange år kun i kirken til jul og barnedåb,” fortæller Ann, som senere flyttede til Aarhus, hvor hun læste matematisk planlægning på Aarhus Universitet. Herefter bragte et job Ann til Københavnsområdet. 
”I forbindelse med at min nyfødte datter døde, talte jeg med en præst og begyndte derefter at komme en del i min lokale kirke i Hundige.”
I 2012 flyttede Ann til Nørrebro med sin nuværende mand og blev viet af Pernille - med Stefantastic som akkompagnement.

Et inkluderende fællesskab
”Jeg kan godt lide den måde, vi er kirke på – at Stefanskirken er et sted, hvor der er plads til alle. Det gælder i koret, hvor der også er ateister, og det gælder i forbindelse med Ramadanmiddagen, hvor kirken som en naturlig del af lokalmiljøet inviterer de muslimske naboer på samvær og mad,” siger Ann, der godt kan lide at være en del af det mangfoldige Nørrebro.
”Vi er naboer og går i skole sammen, så selvfølgelig skal vi behandle hinanden ordentligt,” siger Ann, der har svært ved at holde det ud, når hun bliver vidne til fordomme og islamofobi.

Nøglebærer
Ann har fået en tættere tilknytning til kirken via koret.
”Jeg er begyndt at bruge kirken – ikke bare som øvelokale, men også som kirke”. Og faktisk har Ann nøgle til kirken. Hun er nemlig Stefantastics nøglebærer.
”Fordi jeg bor så tæt på, har jeg meldt mig som nøglebærer, dvs. den person, der lukker kirken op, inden vi øver tirsdag aften, og sætter udstyr op og gør klar. Det er en opgave, jeg godt kan lide, for der er en god stemning og rart at være – både i kirken og i koret,” slutter Ann Nyby Rennison.