Stefanskirken
Et gudeligt slag i bolledejen!

Kirken er stuvende fuld, når Silje er der!

Kirken er stuvende fuld, når Silje er der!


# Stefanskirkens ansigter
Udgivelsesdato Udgivet tirsdag d. 12. november 2019, kl. 11:58
Kirken er stuvende fuld, når Silje er der!

Hvis du har været i kirke til Luciagudstjeneste, til fastelavn eller til høstgudstjeneste, så ved du, at kirken er stuvende fuld. Det er den bl.a., fordi det er de gudstjenester, hvor kirkens dygtige børnekor medvirker. Silje Lægaard på 11 år har sunget i koret siden 2017.

Heavy metal guitar og korsang

Silje Lægaard er 11 år og synger i Stefanskirkens Unge Stemmer. Silje bor i Lundtoftegade og går på Rådmandsgades Skole. Hun er født på Amager, men flyttede til Nørrebro, da hun var 1 år. Siljes familie består af Silje, hendes forældre og hendes lillebror, som er 7 år.
Silje er en aktiv pige. Udover at synge i kor spiller hun elguitar i Rådmandsgades Skoles band, Kings of Metal, og hun er FDF’er i Utterslev.

Det hele startede med et bryllup! I juli 2017 skulle Siljes forældre giftes, og Silje skulle synge for dem i kirken. Da hun skulle øve sin sang med Kevin, Stefanskirkens organist, sagde han til hende, at hun skulle tage og melde sig til børnekoret. Og det gjorde hun.
”Det er jeg rigtig glad for. Jeg kan virkelig godt lide at synge, og det er sjovt at skabe noget med stemmen sammen med andre,” fortæller Silje, der er glad for både lederen af koret, Stine og de andre børn, som hun er blevet venner med.
Silje anbefaler faktisk koret på det varmeste: ”Vi lærer noder på en rigtig sjov måde. I det hele taget lærer vi en masse og udvikler stemmen. Nogle gange er det udfordrende, men jeg synes altid, det er sjovt, og der bliver altid gjort en masse ud af det, når vi skal optræde,” siger Silje.

Kor og kanelsnurrer

”Jeg kan godt lide at synge i kirken – det er sjovt at være med til fx fastelavnsgudstjeneste. Men herudover sang vi julesange i Meyers Madhus sidste år i december. De var rigtig søde mod os. Så da vi kom, fik vi æblesaft og kanelsnurrer.”
Bagefter sang koret julesange, og Silje sang duet med en af de andre piger i koret.
”Da vi var færdige med at synge, lærte vi at bage kanelsnurrer. Det var rigtig hyggeligt,” fortæller Silje, som senere brugte sin nye viden og bagte kanelsnurrer til sin fødselsdag sammen med sin mor.
Og som om det ikke var nok, så var der også julebingo. ”Det var lækre præmier, og mig og min mor vandt en pose med bl.a. vin og julepynt, så det var en rigtig god dag, og jeg håber, vi skal synge der igen i år,” siger Silje forhåbningsfuldt.

Kommer i kirken

Silje og hendes familie føler tilknytning til Stefanskirken: Hendes lillebror er døbt og forældrene er gift i kirken. Men derudover kommer hele familien altid i kirke til jul og til familiebegivenheder.
”Vi kommer mest i Stefanskirken, men ellers i kirken hos min mormor eller farmor. Sidste år var vi til midnatsgudstjeneste i Stefanskirken. Det kunne jeg godt lide,” siger Silje, som også har planer om at blive konfirmeret i Stefanskirken.

Vil dit barn gerne synge?

Korskolen Stefanskirkens unge stemmer er et musikalsk tilbud for børn og unge i alderen 4-15 år. Målet med undervisningen er at fastholde børnenes naturlige glæde ved at synge sammen og derudover at give børnene færdigheder til bl.a. at synge flerstemmigt, at følge med i et nodebillede og at have forståelse for puls og tempo.
Børnene er delt op efter alder i fire forskellige kor: Minikor (4-6 år), spirekor (6-9 år) og børnekor og juniorkor (9-15 år). De to sidste kor øver pt. sammen
Korene deltager løbende i kirkens aktiviteter og synger altid Palmesøndag, Høstgudstjeneste og Luciagudstjeneste – til store glæde for både menigheden, lokalsamfundet, familie og venner af Stefanskirken. Hvis dit barn gerne vil synge i kor, så send en mail til ungestemmer@stefanskirken.dk og aftal deltagelse i to prøvegange med Stine, så dit barn kan teste det af. Læs mere om bl.a. betaling på hjemmesiden