Gadepræst på Nørrebro

Udgivet fre d. 3. sep 2021, kl. 23:35
Nyheder

Pernille Østrem er blevet udnævnt til gadepræst på Nørrebro de næste to år, med særligt henblik på at opbygge det boligsociale og diakonale projekt Kirke Care, forhåbentlig til gavn for mange i bydelen. Projektet er i samarbejde med frivillige og kirker på Nørrebro at bringe en masse af, hvad kirken har at byde på af nærvær, diakoni, samtale og tilstedeværelse, naboskab og næstekærlighed, ud i byens rum. Mere om det senere, når vi er længere i processen, har fundet fælles grund og fået købt nogle fede kasketter. Pernille Østrem er stadig sognepræst i Stefanskirken, men 50 procent af tiden skal hun sidde mindre indendørs og have færre gudstjenester. Der bliver i den forbindelse ansat en vikar senere på året, som kan være med til at bringe nye perspektiver ind i gudstjenestelivet i kirken.