Helligtrekongerskoncert

Søndag d. 30. januar 2022, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N

En oplevelse i sang toner og fortælling kredsende om Hellig 3 konger, men med afstikkere til Nytår og jul.

Mange forfattere og komponister har gennem tiderne ladet sig inspirere af den medrivende fortælling om de hellige 3 konger – det er der kommet spændende og fantastiske værker ud af. Ved koncerten vil der blive fremført værker af R. Strauss, H. Wolf og T. Dubois.

Uden jul ingen fortælling om de hellige 3 konger, så et enkelt stykke der berør jul, såvel som nytår, må forventes.

Alle værker bliver introduceret på underholdende vis – mestendels gennem anekdoter, men også gennem musikalske virkemidler og udlægning af teksterne. Publikum bliver desuden forsynet med et program, hvor alle tekster er oversat. Udover de nævnte værker, bliver der lejlighed til at opleve værker af G. Mahler, R. Wagner og F. Schubert.

Sopran Sofia Warden-Bigom fører publikum gennem koncerten foruden at synge. Hun akkompagneres på orgel og klaver af Esben Gade, der til daglig beklæder embedet som organist ved Taastrup Nykirke. Også han vil bidrage med at introducere værkerne. Udover at akkompagnere spiller han også enkelte soloværker.

Der venter publikum en underholdende koncert, krydret med underholdende anekdoter og fortællinger, men frem for alt god og vedkommende musik.

Om Sofia Warden-Bigom:

Allerede under sin uddannelse, blev den unge, lovende sopran Sofia Warden-Bigom inviteret til at synge koncerter i hele landet. Som solist i værker som Carl Nielsens Fynsk Forår, Haydns Missa Sancti Nicolai, Faurées Requiem og Messe Basse. I sin tid som studerende blev Sofia udvalgt til at medvirke i flere produktioner på Den Fynske Opera, bl.a. Carl Nielsens Maskarade og Franz Lehars Den Glade Enke. Sidenhen har hun sunget rollen som Bastienne i W.A Mozarts Bastien und Bastienne til HC Andersen Festival i 2018, Første dame i Ensemble Orquestras opsætning af Tryllefløjten og titelrollen i J.P Hartmanns Liden Kirsten med Opera Nordsjælland i 2020. I sommeren 2021 deltog hun i Birgit Nilsson masterclass med Miah Persson, var aktuel i Ensemble Orquestras opsætning af Dido og Aeneas som Dido. Hertil er Sofia inviteret til at synge Donna Anna i Ensemble Orquestras opsætning af Don Giovanni i foråret 2022.

Sofia er modtager af legater fra bl.a Bøhmske Fond, Feldthus legatet, Ross Teigan legat og vinder af Skive Musiklegat og Unge spiller klassisk Midtvest 2014.