Begivenheden har allerede fundet sted.

Pinsedag: Højmesse med dåb

Søndag d. 5. juni 2022, kl. 11:00
Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N
Mette Christina Juul

GUD. GRUNDTVIG. GRUNDLOV.

Pinsen er den højtid, der fortæller os, at det sidste ord, aldrig er sagt. At der altid er nye dimensioner at føje til i indsigt og udsyn. Pinsen forener på tværs af folkeslag og modersmål. Med masser af Helligånd. Det er en fest.

På denne skønne pinsedag synger vi nogle af Grundtvigs allerbedste pinsesalmer:

Den signede dag vers 1-9 (vi synger Grundtvigs originale pinsetekst, som kan findes her: GV Danske Høitids-Psalmer (xn--grundtvigsvrker-7lb.dk)

Du, som går ud nr. 291 (mel. Thomas Laub)

I al sin glans nr. 290

Helligånden trindt på jord nr. 298

Den signede dag vers 10-13

Hør salmerne her: Lyt til danske salmer | Få inspiration til brug af danske salmer

Velkommen til gudstjeneste i Stefanskirken. Kom indenfor uanset om du er døbt eller ej, uanset om du er medlem af folkekirken eller ej.

Mennesker går til gudstjeneste af mange forskellige årsager. Man kan komme for at sige tak, for at sørge, finde ro, bede, synge salmer, høre Guds ord, en god prædiken, for fællesskabet, for kaffen, fordi man gerne vil gå til nadver, for at få varmen, få sit barn døbt, selv blive døbt, høre orglet bruse, se hinanden i øjnene, slå blikket ned, folde sine hænder, lukke øjnene, sige trosbekendelsen og fadervor. Find selv på flere gode grunde!

Vi fejrer nadver sammen efter prædiken og fredshilsen. Hvis du ønsker glutenfri nadver, beder vi dig henvende dig til personalet FØR gudstjenesten går i gang. Ønsker du alkoholfri nadver, skal du blot pege på den LILLE kalk, når præsten kommer rundt med vin og druesaft. Nadveren er traditionelt for alle døbte. Små børn kan også modtage nadver i følge med en voksen.

Efter højmessen er der kirkekaffe.

Der er mulighed for at tænde lys i lysgloben ved prædikestolen både før og efter gudstjenesten.

Hvis du ønsker at blive døbt, melde dig ind eller løse sognebånd, kan du tage kontakt til præsten efter gudstjenesten eller skrive til os.

Hvis du gerne vil være frivillig i Stefanskirken kan du kontakte kirkekoordinator Stine Borbye Edelvang på koordinator@stefanskirken.dk.