• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 13. august 2019, Kl. 14:00 til kl. 18:00

OPLEV QUEERKUNST I STEFANSKIRKEN UNDER PRIDE-UGEN 2019

Stefanskirken glæder sig til at være værter for Under The Anti Lies The Body. Udstillingen kan ses i Pride-ugen, og som kirke finder vi, at det er yderst relevant at give plads, også i kirkens rum, til denne smukke og rørende undersøgelse af, hvad det vil sige at være menneske. Man vil opleve en del nøgenhed. Men ikke mere end vi oplever på Thorvaldsen eller Glyptoteket eller i klassisk kunst og på krusifixer. Du er meget velkommen!

---
Udstillingen UNDER THE ANTI LIES THE BODY åbner ved fernisering tirsdag d.13 august fra
kl.14.00 til 18.00. Der vil blive serveret dansk rosévin lavet på solbær fra det danske vinfirma Grands Vin.

Den unge nomadiske galleri- og udstillingsplatform Slowroom Contemporary har, i samarbejde med Stefanskirken, inviteret en række queer kunstnere til at medvirke i udstillingen UNDER THE ANTI LIES THE BODY, som kan opleves under Copenhagen Pride-ugen i år.
Midt i de aktuelle Pride events verden over som opfordrer, fejrer og stadfæster retten til vores forskelligheder, indleder UNDER THE ANTI LIES THE BODY med en påmindelse om det vi har til fælles - kroppen, som et kødeligt og sensitivt objekt der kan elskes med, beskadiges, forvolde skade, og gå i fordærv.
UNDER THE ANTI LIES THE BODY præsentere en række aktuelle kunstnere, som i deres arbejde tager afsæt i deres egne undersøgelser, udfordringer og personlige relationer til queer emnet og kroppen. Udstillingen præsenteres, og huses, i hvad som kan betegnes for at være en af verdens største offentlige institutioner - Kirken. Alene med værkernes tilstedeværelse i kirkerummet, udfordrer de den igangværende politiske- og sociale diskurs og udfolder sig ikke blot som fysiske værker, men som vidner til modstanden og debatten, indefra. Midt i larmen, tillader værkerne at stille skarpt på spørgsmålet om hvorvidt der overhovedet findes en plads til queerfolket i Guds hus? Og hvis pladsen findes, hvor i kirkerummet er denne så placeret?
Med udstillingen flirter kuratorerne også med tanken om at drage en direkte parallel til kirkens oprindelig formål som værende et omfavnende rum for folket; et sted hvor man fejrer, sørger, finder selvindsigt, fred og berigelse i noget som er større end en selv. Et formål som skal kunne huse folket, hele folket.
De medvirkende kunstnere er Florian Hetz (DE), Birk Thomassen (DK), Laurence Philomène (CA) og Sophia Wallace (US).
Følg med på Instagram @slowroom_contemporary eller på www.slowroomcontemporary.com.