Dato Onsdag d. 27. januar 2021, Kl. 17:00 til kl. 18:30
Sted Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N
De syv dyder: Foredrag og bogreception

Mød nogle af bogens bidragsydere, hør oplæg og drik et glas i hyggeligt og begavet selskab.

I anledning af udgivelsen af De syv dyder i går og i dag. Dannelsens fordring, København, Eksistensen, 2021 tager tre af bogens bidragsydere os på en indsigtsfuld og inspirerende rejse, hvor Per Øhrgaard gør os klogere på klogskab, Helle Skaarup giver os håb og Martin Herbst delagtiggør os i de syv dyders betydning for dannelse i historisk og nutidig sammenhæng.

Program 17.00-18.30

17.00 Velkomst
17.05-17.20 Per Øhrgaard – Klogskab
17.20-17.35 Helle Skaarup – Håb
17.35-17.50 Martin Herbst – De syv dyder
17.50-18.30 Samvær over forfriskninger

Spørgsmålet er: Hvad skal være grundlaget for det gode liv og det gode samfund? På det spørgsmål har historiens største ånder og tænkere givet et klart svar: Grundlaget for det gode og meningsfulde liv er de syv dyder; mådehold, mod, retfærdighed, klogskab, tro, håb og kærlighed.

I det antikke Grækenland var dannelsesidealet koncentreret om de fire kardinaldyder, der blev introduceret af Sokrates. Med kristendommens fødsel bliver tro, håb og kærlighed livets omdrejningspunkter. Op gennem middelalderen blev de syv dyder betragtet som et sammenhængende hele, der repræsenterer det bedste i den græske og kristne tradition. Efterfølgende findes der næppe en tænker af format, der ikke har beskæftiget sig med en eller flere af dyderne, om ikke for andet så for at kritisere og nedgøre dem! Luther var ekspert i tro. Sartre i ateisme!

Vi skal ikke afskaffe dyderne eller opfinde nogle nye. Men vi skal afklare misforståelser og genfinde den oprindelige betydning af de syv dyder og gennemtænke deres relevans i en nutidig kontekst, hvad enten den er personlig eller samfundsmæssig. Kun med en historisk bevidsthed er der en vej frem til en bedre verden.

På aftenen kan bogen købes til særpris.