Fredagsrundstykker - kommende arrangement

Sidste fredag i måneden fra august til maj byder vi inden for kl. 9:30-11:30 til en god fortælling & friskbagt brød med sange fra Højskolesangbogen.

Vi mødes i Karmel, Stefanskirkens menighedshus, i Vedbækgade 12. Der er også adgang med elevator.

Hovedsagen er fælleskab og sange fra højskolesangbogen. Hver gang krydrer vi formiddagen med friskbagte rundstykker og kaffe.

Dertil skal vi have en god fortælling. Hver gang har vi inviteret en person til at fortælle, og det kan være om alt muligt. Om livet og om døden, om byen og om landet, eller bare et særligt kapitel i et almindeligt liv.

Jægersborggade - et stykke Nørrebro historie fortalt ved Malene Meisner

fre 23. mar 2018 kl 09:30

Jægersborggades historie spejler resten af Nørrebro i sin lidt over 100-årige levetid. Og samtidig er gaden helt sin egen. Omtalt for alt fra butiksliv og Michelinstjerne til hashhandel og barnemord. Opført i turistguides verden over. Gennem historiske nedslag præsenteres gadens farverige historie af forfatter og cand. mag. i Kulturformidling Malene Meisner.

Som sædvanlig synger vi fra Højskolesangbogen, drikker kaffe og spiser rundstykker. Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menighedshus i Vedbækgade 12, lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator. Det er gratis og alle er velkomne. Man skal blot stå tidligt op, for det hele begynder 9.30 og slutter omkring kl. 11.30.

Mette Tolling - Gademusikant fra strøget og hele verden rundt

fre 20. apr 2018 kl 09:30

Med anekdoter, refleksioner og musik giver Mette Tolling et indblik i sine oplevelser som gademusikant. Som barn startede hun med at spille sammen med sin bror på Strøget i København. Mange år efter tog hun gade-musikken op som rejsende i Seattle, Mexico og Colombia. Det åbnede op for et farverigt møde med gadens folk, spændende kulturer og et indblik i en musikalsk sangskat, der har fulgt hende siden. Vi kan glæde os til en formiddag med musik fra den klassiske verden, jazz og folkemusik.

Som sædvanlig synger vi fra Højskole-sangbogen, drikker kaffe og spiser rundstykker. Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menigheds-hus i Vedbækgade 12, lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator. Det er gratis og alle er velkomne. Man skal blot stå tidligt op, for det hele begynder 9.30 og slutter omkring kl. 11.30.

Storm P - fortalt af sognepræst Otto Lundgaard

fre 25. maj 2018 kl 09:30

Det er med stor glæde vi kan runde rundstykkke-sæsonen af med et gensyn af Otto Lundgaard og fortællingerne om Storm P. De mange tegninger og fluer, mundheld og anekdoter har givet os et muntert billede af den danske humorist Storm P., som vi kalder ham og husker ham som den dag i dag. Men hans kunstneriske løbebane var langt bredere og dybere. I sin kunst udleverede Storm P. ikke sine figurer til nar og grin, men forsøgte at skildre mennesket bag masken. Robert Storm Petersens syn på livet og friheden, på menneskene og Gud, møder os i vagabondens og klovnens skikkelse i hans tegninger og malerier samt i monologerne, som han selv fremførte som kabaretskuespiller.

Og så skal der også, ganske som vi plejer, synges fra Højskolesangbogen, drikkes kaffe og spises rundstykker. Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menighedshus i Vedbækgade 12, 2200 lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator.

Det er gratis og alle er velkomne. Man skal blot stå tidligt op, for det hele begynder 9.30 og slutter omkring kl. 11.30.