Fredagsrundstykker

Sidste fredag i måneden fra august til maj byder vi inden for kl. 9:30-11:30 til en god fortælling & friskbagt brød med sange fra Højskolesangbogen.

Vi mødes i Karmel, Stefanskirkens menighedshus, i Vedbækgade 12. Der er også adgang med elevator.

Hovedsagen er fælleskab og sange fra højskolesangbogen. Hver gang krydrer vi formiddagen med friskbagte rundstykker og kaffe.

Dertil skal vi have en god fortælling. Hver gang har vi inviteret en person til at fortælle, og det kan være om alt muligt. Om livet og om døden, om byen og om landet, eller bare et særligt kapitel i et almindeligt liv.

Fredagsrundstykker: Per Lund

fre 31. aug 2018 kl 09:30

Per Lund har været politibetjent på Nørrebro gennem mange år og blandt andet dengang der var stor tumult om ”Byggeren”, der blev til Folkets Park. Det og mange andre ”røverhistorier” fra de gode gamle dage på Nørrebro bliver omdrejningspunktet denne formiddag.

Foredragsholder: Per Lund.

Og så skal der også, ganske som vi plejer, synges fra Højskolesangbogen, drikkes kaffe og spises rundstykker. Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menighedshus i Vedbækgade 12, 2200 lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator.

Det er gratis og alle er velkomne. Man skal blot stå tidligt op, for det hele begynder 9.30 og slutter omkring kl. 11.30.

Fredagsrundskykker: Maya Bram Sommer

fre 28. sep 2018 kl 09:30

Maya Bram Sommer viser sin dokumentarfilm (25 min) ’Grønthandleren’. Filmen handler om den dansk-palæstinensiske Said, som knokler i sin butik på Nørrebro, da et metrobyggeri pludselig presser sig på. Denne film bliver udgangspunkt for en snak om hvad det er for verdner og mennesker der mødes og lever på Nørrebro. Maya Bram Sommer er projektleder for Grænseforeningen og arbejder med kulturmøder.

Vi synger fra Højskolesangbogen, drikker kaffe og spiser rundstykker . Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menighedshus i Vedbækgade 12, 2200 lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator. Arrangementet varer til 11.30.

Fredagsrundstykker: Selvmord og de efterladte

fre 26. okt 2018 kl 09:30

Gunvor Blichfeldt er præst og har arbejdet med et tabu, som berører de fleste. Og alle os, der er tilbage, skal både finde forståelse for den afdøde og livsmod til os selv. Det er ikke nemt, men til gengæld kommer vi til at tale om, hvad der er virkelig vigtigt her i livet. Og det kan faktisk være meget livsbekræftende – og det bliver denne formiddag også.

Vi synger fra Højskolesangbogen, drikker kaffe og spiser rundstykker. Det foregår alt sammen i ”Karmel”, Stefanskirkens menighedshus i Vedbækgade 12, 2200 lige skråt bag kirken – der er også adgang med elevator. Arrangementet afsluttes 11.30.

Fredagsrundstykker: Lise Egholm

fre 30. nov 2018 kl 09:30

Kys, krav og kommunikation! - Så enkelt er det faktisk! Lise Egholm vil fortælle om sit arbejde med danske og tosprogede børn, især om de18 år, hvor hun var skoleleder på Rådmandsgades Skole. Hun har mange oplevelser fra skolen og kvarteret på Nørrebro, som hun holder meget af. Hun er ikke altid politisk korrekt, men siger tingene lige ud. I dag er hun gået på pension, men stadig aktiv som debattør. Med humor og varme vil hun tale ud fra sin bog: "Fordi du skal".