Stefanskirkens Homopakke

I Stefanskirken glæder vi os over den nu gennemførte lovændring, som giver alle mennesker ret til at gifte sig i kirken, uanset seksuel orientering.

Vi har i den forbindelse sat sammen en lille "Homopakke".

Theodor Jørgensen

Først ude er Theodor Jørgensen, professor emeritus ved Københavns Universitets teologiske fakultet. Han har siden 70'erne været en frontkæmper i den proces, som nu omsider er bragt til ende.

I denne video, som er optaget i forbindelse med FestIvan, skitserer Theo de t(h)eologiske linjer omkring skabelsesteologi, gudbilledlighed og det blasfemiske ved en kirkelig legitimeret modstand mod homovielser,  så klart og tydeligt, at der egentlig ikke er mere tilbage at sige.

Den åbne kirkegruppe Theo refererer til i indledningen, var en kirkegruppe for bøsser og lesbiske tilbage i 70erne og 80erne, og den omtalte søndag i slutningen af marts har altså været i 1983. Theos kronik i Kristeligt Dagblad udkom 4. april 1983.

Når Theo først har ordet, kan vi også anbefale hans hilsen til Ivan Larsen til FestIvan 19. april, indspillet ved samme lejlighed.

Viggo Julsgård Jensen

Skulle man alligvel ville høre mere, er Viggos foredrag det rigtige sted at fortsætte. Det blev holdt ved en debataften i Stefanskirken under overskriften "Queer og feministisk teologi". Han gør op med teologien bag forestillingen om en "naturlig" skabelsesorden.

Læs foredraget her: Nye ægteskabslov: Reaktioner

Thomas Høg Nørager

Vi har af Thomas Høg Nørager, som er sognepræst i det Jydske, fået lov til at gengive et læserbrev som i en forkortet version blev trykket i Kristeligt Dagblad i efteråret 2011.

Myndige mennesker og derfor homoseksuelle kan indgå ægteskab!

Anne Edmond Pedersen

"Fra i morgen kan homoseksuelle blive viet i kirken. Hvis altså præsten vil. Det vil Anne Edmond Pedersen meget gerne."

Web-tv-Inteview på politiken.dk

Harald Maximillian Stoltenberg

Til efteråret får forestillingen »Historien om Simon Samler og Ingenting« premiere i Stefanskirken. Det er en dukketeaterforestilling for børn i alderen 6--9 år (og alle andre aldre), om kærligheden mellem to af samme køn.

Vi får desuden en smagsprøve af forestillingen efter højmessen d. 17. juni.

Læs beskrivelsen af forestillingen her: »Historien om Simon Samler og Ingenting«

Stop Had

Ivan Larsens appel i forbindelse med Stop Had-kampagnen mod hadforbrydelser.

Lovmateriale

Her er det lovændringsforslag det hele handler om. Det refererer i sin tur til Ægteskabsloven, som findes her. Det, som måske kan forundre, er hvor lidt som er ændret.

Og her er det nye rituale.

Hårdtslående argumentation mod hamrende uretfærdighed

Opinionsdannelse i praksis. Meget voldelige scener fra bannerproduktionsværkstedet i Stefanskirkens mørke kælder.

Banneret i toppen af denne lille pakke blev fremstillet af Pernille Østrem og Ove Christian Carlsen en sen nattetime aftenen inden offentliggjørelsen af regeringens beslutning om at det lovforslag som nu er vedtaget, var på vej (kl. 02:15 d. 23. november 2011, for at være nøjagtig).

Denne video dokumenterer foretagendet. NB: Voldsomme scener!