Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Stefanskirken
Et gudeligt slag i bolledejen!

Konfirmation

 

HVAD ER KONFIRMATION

Konfirmationen er en bekræftelse af dåben. Vi fejrer at Gud bekræfter – altså siger ja til - at man tilhører ham og er hans barn. De fleste bliver døbt som små, og kan derfor ikke huske dåbsdagen, hvor forældrene bar barnet hen til kirken. Det kan blive en livsbekræftende og vigtig dag, når konfirmanden selv går op ad kirkegulvet på konfirmationsdagen og hører ordene igen.

Konfirmationsdagen

Konfirmation i Stefanskirken ligger på den sidste søndag i april. Til selve konfirmationen er begge sognets præster til stede. Konfirmanderne er med til at tilrettelægge konfirmationsgudstjenesten, og der er tradition for, at nogle af konfirmanderne selv læser tekster og bønner, synger eller spiller til konfirmationen, og man kan selvfølgelig tage alle sine gæster med i kirken.

Konfirmationsforberedelse i Stefanskirken

I Stefanskirken er det sognepræst Pernille Østrem og sognepræst Thomas Høg Nørager, som står for konfirmationsforberedelserne. De lægger vægt på en varieret undervisning, der indeholder historiefortælling, rollespil, udflugter, praktik i kirken med mere.

Konfirmationsforberedelsen er en dåbsundervisning med 13–15 års forsinkelse. Du kan sagtens begynde til konfirmationsforberedelse selvom du ikke er døbt eller hvis du ikke ved, om du vil konfirmeres eller ej. Du kan også fortsætte med at gå til præst og deltage i de sjove og udfordrende aktiviteter med kammeraterne, hvis du henad vejen skulle finde ud af, at du ikke vil konfirmeres.

Formålet med forberedelserne er at give konfirmanderne indblik i kristendommens historier og temaer, at sætte ord på etiske dilemmaer og livets og dødens mange spørgsmål, i en kristen kontekst.
- Pernille Østrem

Konfirmaitonsforberedelsen starter hvert år i september. Konfirmationsforberedelsen finder sted:

  • Hver torsdag kl 16.00-18.00, med mindre andet er aftalt (fx. efterårsferie og vinterferie, hhv uge 42 og uge 7)
  • Lørdage eller søndage 1-3 gange om måneden, i dagtimerne
  • Lejlighedsvis ved hverdags-aftenarrangementer.

Alle konfirmander kan også komme i praktik som kirketjener, sanger, organist, præst eller kordegn. Hvad har du lyst til? Ringe med kirkens klokker? Være med til at skrive søndagens prædiken? Eller synge med i kirkens kor?

Dåb før konfirmationen

Hvis du ikke er døbt, skal du døbes før din konfirmation. Præsterne tilrettelægger en hyggelig og festlig dåb, fx en søndag i eller efter højmessen, sammen med konfirmanden og familien. 
Læs mere om dåben her.

Hvis I har nogle spørgsmål forud for eller i forbindelse med tilmeldingen, er I velkomne til at kontakte os på kirkekontoret på tlf: 2425 9600 eller mail: sanktstefans@km.dk.