Konfirmation

Konfirmationen er en bekræftelse af dåben. Vi fejrer at Gud bekræfter – altså siger ja til - at man tilhører ham og er hans barn. De fleste bliver døbt som små, og kan derfor ikke huske dåbsdagen, hvor forældrene bar barnet hen til kirken. Det kan blive en livsbekræftende og vigtig dag, når konfirmanden selv går op ad kirkegulvet på konfirmationsdagen og hører ordene igen.

Konfirmationsdagen

Konfirmation i Stefanskirken ligger på den sidste søndag i april. Til selve konfirmationen er begge sognepræster er til stede. Konfirmanderne er med til at tilrettelægge gudstjenesten, og der er tradition for, at nogle af konfirmanderne selv læser tekster og bønner, synger eller spiller til konfirmationen, og man kan selvfølgelig tage alle sine gæster med i kirken.

Konfirmationsforberedelse i Stefanskirken

I Stefanskirken er det sognepræst Pernille Østrem og sognepræst Thomas Høg Nørager der står for konfirmationsforberedelserne. De lægger vægt på en varieret undervisning, der indeholder historiefortælling, rollespil, udflugter, praktik i kirken med mere.

Konfirmationsforberedelsen er en dåbsundervisning med 13–15 års forsinkelse. Man kan sagtens begynde til konfirmationsforberedelse selvom man ikke ved endnu om man vil fejre konfirmation, selvom man ikke er døbt, og man kan også fortsætte med at gå til præst og deltage i de sjove og udfordrende aktiviteter med kammeraterne, hvis man henad vejen skulle finde ud af, at man ikke vil konfirmeres.

Formålet med forberedelserne er at give konfirmanderne indblik i kristendommens historier og temaer, at sætte ord på etiske dilemmaer og livets og dødens mange spørgsmål i en kristen kontekst.

Pernille Østrem

Forberedelserne starter hvert år i september. Konfirmationsforberedelsen finder sted:

• Udvalgte torsdage kl 16.00-18.00: En gang om måneden tager Thomas på udflugt med konfirmander. Fx. i synagogen, i teater, i moske, i katolsk kirke med videre.
  • Lørdag eller søndag 1-3 gange måneden i dagtimerne
  • Lejlighedsvis hverdags-aftenarrangementer kl. 19-21.30
Se detaljeret plan for forløbet i vedlagte dokument.

Alle konfirmander kommer også i praktik som kirketjener, sanger, organist, præst eller kordegn. Hvad har du lyst til? Ringe med kirkens klokker? Være med til at skrive søndagens prædiken? Eller synge med i kirkens kor?

Dåb før konfirmationen

Hvis du ikke er døbt, skal du døbes før din konfirmation. Præsterne tilrettelægger en hyggelig og festlig dåb, fx en søndag i eller efter højmessen, sammen med konfirmanden og familien. Læs mere om dåben.

BilagStørrelse
Fil konfirmandplan_efteraar_2017.docx16.88 KB