Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Stefanskirken
Et gudeligt slag i bolledejen!

Studiekreds i Stefanskirken

Stefanskirkens præster afholder løbende studiekredse. Emnerne for studiekredsene varierer og annoceres her på hjemmesiden. Der er oftest én studiekreds pr. halvår.

I januar inviterer Thomas Høg Nørager indenfor til klassikerlæsning, når vi i vinterens studiekreds sammen vil læse Ole Jensens "I vækstens vold - Økologi og religion" fra 1976.

Studiekredsen ligger i januar - februar 2023 og afholdes over 4 aftener hhv:

mandag d. 16. januar kl. 19 – 21 hvor vi gennemgår kap. 1 side 7 - 46

mandag d. 23. januar kl. 19 - 21 hvor vi gennemgår kap. 2 side 47 - 77

mandag d. 30. januar kl. 19 - 21 hvor vi gennemgår kap. 3 side 78 - 126

mandag d. 6. februar kl. 19 - 21 hvor vi gennemgår kap. 4 side 127 - 156

Studiekredsen afholdes i Stefanskirkens sognehus ’Karmel’ Vedbækgade 12, 2200 Kbh. N

Dr. theol. Ole Jensen var inspireret af og en stor kender af K. E. Løgstrups tænkning, som han formidlede i flere bøger. Han var tidligt landskendt fra den offentlige debat, ikke mindst med bogen fra 1976 ”I vækstens vold. Økologi og religion”. Bogen gjorde op med og stillede spørgsmålstegn ved Vestens vækstideologi, der koster dyrt både menneskeligt i forhold til natur og miljø. Bogen fik en enorm gennemslagskraft, blev oversat til fleres sprog og gjorde Ole Jensen til intellektuel superstjerne i 1970’erne.

Thomas Høg Nøragers påstand er, at denne bog er aktuel som nogensinde og står foran en renæssance.

Bogen fås antikvarisk og som bibliotekslån. Den kan også købes (billigt) som e-bog fx her: https://www.saxo.com/dk/i-vaek...

Bogen har 4 kapitler så det passer med at vi læser og gennemgår et kapitel til hver gang. Således skal man have læst kapitels 1 til første gang, kap. 2 til anden gang og så fremdeles.

Stefanskirken har også erhvervet et par eksemplarer af bogen, så vi kan være behjælpelige med et par udprint fx hvis skærmlæsning bliver for hårdt – bare sig til.

Vi plejer at placere os 3-4-5 stykker ved hvert bord, så man kan have lidt indbyrdes samtale. Jeg plejer også at holde et lille oplæg og det er meningen, at der skal være fin tid til at diskutere og stille spørgsmål.

Studiekredsen er gratis.

Tilmelding til Thomas Høg Nørager på thn@km.dk

Håber vi ses!